Healthy twix

Mhh een twix die je heerlijk laat smelten in je mond met zo\’n lekker karamel/stroop laagje ertussen. Ik lustte ze erg graag, maar ik eet ze eigenlijk nooit meer.

Dit komt omdat het hoofdingrediënt suiker is gevolgd met glucosestroop (ook suiker).

De ingrediënten erna zijn al niet heel veel beter en dat maakt voor mij de keuze makkelijk om het niet te eten. Het levert mij niets op dan alleen maar een vermoeid gevoel en dat ik snel weer ga hunkeren naar meer.

Mijn alternatief bestaat bijna niet uit suiker en het hoofdingrediënt is amandel. Lekker vol gezonde vetten. Je laat het ook wel om er te veel van te eten, want dan word je simpelweg gewoon misselijk haha. Het vult en voedt echt en dat is belangrijk bij alles wat je eet. Het moet een functie hebben. Je lichaam kan hier iets mee, omdat er echt voedingstoffen in zit waar je lichaam erg blij van wordt. Vooral dus gezonde vetjes.

Maak jezelf aub niet bang voor deze gezonde vetjes en al helemaal niet als je wilt afvallen.

Deze twix maak je trouwens echt easy, zonder oven en je kunt het invriezen.

Healthy Twix

Nodig en werkwijze voor een bak vol twix
Ik gebruik een platte bodem. Maakt niet zoveel uit als het maar iets een randje heeft zodat je meerdere lagen op elkaar kunt maken.
Maak gerust wat extra per laag als je net iets te kort komt.

Laagje 1

  • 200 gr amandelmeel
  • 14 el gesmolten kokosolie
  • 1/2 tl zout
  • 1/2 vanilliepoeder (optioneel)
  • 2 el honing (optioneel)

Meng dit met een lepel, druk in de vorm en zet even weg in de vriezer. Ik gebruik een bakpapier op de bodem.

Laagje 2

  • 125 ml amandelpasta (aantal grote eetlepels)
  • 6 el gesmolten kokosolie
  • 4 el rauwe honing
  • 1/2 tl zout

Meng alles weer goed, ideaal is op zacht vuur.
Verdeel het over de eerste laag die goed koud is geworden in de vriezer.

Laagje 3

  • 2 repen 75-85% chocolade
  • 3 el kokosolie
  • Snuf zout (optioneel)

Smelt het zachtjes en laat iets afkoelen voordat je het over de vorige laag heen schenkt.
Zet het geheel weer in de vriezer voor 30 minuten.
Snijd het dan in gewenste porties en vries het in.

Je kunt het direct vanuit de vriezer eten dus je hoeft je geen zorgen te maken dat je het te laat eruit haalt.