Heerlijke chocolademelk

Hoe drink jij je chocolademelk het liefst?
Ik zelf houd van een chocolademelk die niet te zoet is en het allerliefst met een toef lobbige slagroom opgeklopt met wat kaneel en vanillepoeder. De chocolademelk moet lekker romig zijn wanneer je ervan drinkt.

Gezond?
De chocolademelk maak ik altijd van rauwe cacao ipv de chocolademelk(poeder) uit de winkel. Dit omdat rauwe cacao onwijs gezond is. Dit komt o.a. omdat rauwe cacao veel antioxidanten bevatten die vrije radicalen in het lijf tegen gaan. Het bezit verder ook magnesium en ijzer wat de gezondheid enorm ondersteunt. Denk aan je spieren, hersenen, zenuwstelsel en bloedsomloop.

Maar wat misschien nog wel het meest interessante voor ons als vrouwen is is dat het het stofje fenylethylamine bezit. Dit liefdes stofje maak je ook aan als je verliefd bent. Het zorgt er dus voor dat je stemming positief geüpgraded wordt 🙂

De chocolademelk uit de winkel zit vol suikers en bewerkte zuivel en daarbij nog wat chemische toevoegingen. Niet zo healthy dus als je wilt genieten.

Het verschil tussen cacao en chocolade
Bij chocolade is er cacaoboter toegevoegd aan de cacao. Dan heb je pure chocolade. Om pure chocolade zoeter te maken gaat er weer suiker bij. Wanneer men er melkpoeder bij doet wordt het melkchocolade genoemd. Ook hier wordt veel suiker aan toegevoegd. Witte chocolade is suiker met cacaoboter. Dit heeft eigenlijk niks met chocolade te maken.

]Recept

Benodigdheden per kopje

  • 2 grote eetlepels cacao (of meer/minder naar behoefte)
  • Mok vol biologische rauwe melk of haver/amandelmelk (let op chemische toevoegingen en suikers)
  • 1 – 2 eetlepels lobbige slagroom (zelf geklopt van biologische slagroom)
  • 3 druppels groene stevia
  • 3 – 4 dadels
  • Optioneel drup honing
  • Optioneel snuf kaneel en vanille

Werkwijze

  1. Giet de melk in de mok die je wilt gebruiken voor de juiste hoeveelheid chocolademelk
  2. Giet het daarna in een litermaat en voeg de dadels erbij
  3. Optioneel is om de dadels even te laten weken in je melk zodat ze zachter worden en meer zoetigheid afgeven
  4. Voeg de cacao en de stevia toe
  5. Blender alles totdat de dadels fijn zijn
  6. Giet de inhoud met een zeef in een pannetje
  7. Verwarm op een laag vuur de chocolademelk en roer geregeld
  8. Schep de slagroom in je mok en giet de warme chocolademelk eroverheen

Geniet
Nu lekker genieten van je warme chocolademelk. Mocht je het koud willen drinken dan kan je dezelfde stappen doorlopen, alleen je verwarmd de inhoud niet. Zelf koop ik trouwens alles biologisch zodat er nog meer voedingswaarde aan de producten zit en ik mezelf niet vol stop met onnodige stoffen die niet lichaamsvriendelijk zijn.