Mijn verhaal!

Ik ben er van overtuigd dat we aanspraak kunnen maken op ons zelfgenezende vermogen. Dit alles zonder ingewikkelde en strenge diëten te moeten volgen. Het ontbreekt ons vaak aan de juiste informatie en kennis om onze doelen tot een slagen te brengen.

Zelf heb ik dit ook mogen ondervinden. Jarenlang was ik extreem moe, sliep slecht en kreeg daardoor zelfs de diagnose CVS/ME. Ik stond op uit bed en verlangde al weer naar de avond om weer terug mijn bed in te kunnen kruipen. Om 4 uur ‘s middags was het elke dag echt over en uit. Met enorm veel moeite kookte ik een maaltijd voor het gezin en probeerde ik de kinderen naar bed te krijgen. Nog even een verhaaltje voorlezen voelde echt als een straf.

Helaas was de vermoeidheid niet het enige probleem. Nog vervelender was de 24/7 aanwezige hoofdpijn en/of migraine plus de daarbij aanwezige spierpijn. Vooral in de nek was deze op haar heftigs. Ik ging daarvoor wekelijks naar de fysio, maar dat hielp niet of kort en loste zeker niet het probleem op.

Veel pijn en nog meer klachten

Naast de vermoeidheid en de pijn aan mijn hoofd en spieren had ik ook veel last van mijn darmen. Vaak buikpijn, krampen, diarree en een opgeblazen gevoel. Helaas hield het ook hier niet bij op. Ik kon op dat moment wel een a4tje vol schrijven met allemaal klachten hier om heen.

De lijst werd steeds langer. Denk aan overmatig transpireren, allergieklachten, slechter zien, huidproblemen, prikkelbaar/kort lontje, opgejaagd gevoel en ga zo maar door. Ik was volkomen opgebrand, uitgeput en stond letterlijk en figuurlijk op standje overleven. En dat terwijl ik zo graag wilde leven, bruisen van energie en vooral weer gewoon een dag doorstaan.

Ik voel mij weer fit en gelukkig!

Niemand kon mij definitief helpen

In al die jaren heb ik veel artsen, therapeuten, behandelaars e.d. gezien. Niemand kon mij uiteindelijk vertellen wat er aan de hand was. Ik geloofde er sterk in dat er een oorzaak moest zijn en dat de oorzaak zelfs in mijn grote teen kon zitten. Dit gevoel was zo sterk dat ik hier in overtuigd bleef. En ik kon als jonge vrouw, die vroeger zo levenslustig was, niet de acceptatie aan gaan dat ik de rest van mijn leven zo verder moest leven.

Dit gaf de doorslag

Met veel blijdschap kan ik jou nu vertellen dat het goed met mij gaat. Ik voel mij fit, gelukkig. Ik ben weer de gezellige partner en moeder in het gezin, doe weer leuke dingen waar ik plezier aan heb en kan zelfs weer sporten. Door mijn eigen ervaring ben ik weer gaan studeren, want ik wil dat elke vrouw weet dat dit geen geaccepteerde klacht moet zijn.

Hoe weer fit?

Ik kwam op het spoor van bewuster voeden en leven. Tijdens deze ontdekking ervoer ik hoe helend voeding is en hoeveel kracht je hier uit kan halen. Ik kon mijn zelfgenezende vermogen weer activeren. Stap voor stap werd ik steeds fitter, kwam los uit de vicieuze cirkel en ging mijn lichaam beter en beter begrijpen en kennen. Is ook wel logisch als ik het vanuit mijn Bijbelse perspectief bekijk. Wat we vanuit de schepping hebben mogen ontvangen is goed. Zo goed zelfs dat het helend werkt. Maar dan moet je het wel gebruiken.

Waarom natuurvoedingsdeskundige?

In mijn zoektocht  is er nooit gekeken naar mijn huidige voedingspatroon. Toen ik zelf opzoek ging naar de relatie tussen gezondheid en voeding moest ik zelf alles uitvinden. Ik heb vaak getwijfeld of ik ergens goed aan deed. Ook wist ik niet goed welke stappen ik moest zetten en waarom. Ik had graag iemand aan mijn zijde gehad die mij hierin mee aan de hand nam. Die mij vertelde hoe het lichaam reageerde op mijn voedingskeuzes, hoe ik mijzelf ziek at en welke keuzes ik kon maken om mijzelf weer op de rit te krijgen. Maar daarnaast was het ook fijn geweest om bij twijfels en vragen iemand te kunnen raadplegen.

Als natuurvoedingsdeskundige kijk ik naar wat het lichaam nodig heeft en wat er voor zorgt dat ze weer in balans komt. Dit doe ik door eerst te gaan ontlasten en daarna op de juiste manier te gaan ondersteunen. Dit is een persoonlijk proces en niet voor iedereen gelijk.

Wie ben ik nog meer?

  • Made in 1984
  • Sinds 2005 gelukkig getrouwd en in het bezit van 2 tienerboys
  • Woonachtig bij de bossen op de Veluwe
  • Ben eerlijk en oprecht en wanneer nodig is een beetje direct
  • Als ik ergens voor ga dan is het voor de volle 100%
  • Wil graag uniek zijn in het overdragen van mijn passie
  • Krijg energie van de positieve effecten die mijn klanten mogen ervaren
  • Christen: Hij heeft mij de talenten en de ervaring gegeven om mijn werk te kunnen doen. Aan Hem alle eer!

Leuk kennis met jou te maken!

Ik ben Barbera, een vrolijke voedingsdeskundige. Naast voedingsdeskundige ben ik natuurlijk ook actief na mijn werk.

Ik houd van lekker eten, maar sta echt niet de hele dag in de keuken. Er zijn nog zoveel leuke andere dingen te doen. Want zo wandel ik graag en vind ik het heerlijk om een rondje door de bossen te gaan op de mountainbike. Vooral in de zomer. Dan vertrek ik erg vroeg om het wild in het bos te kunnen spotten.

Nu ik weer energie heb kan ik meer genieten van alles om mij heen. Ik voel mij nu ook zo goed dat ik echt geniet van vakanties, dagjes- of avondjes uit. Lekker ontspannen en even tijd voor mijzelf of met het gezin. Het is nu ook zo fijn dat ik niet meer hoef bij te komen van deze activiteiten en echt plezier er aan beleef.

Mijn doel was ooit om energieker te worden en af te rekenen met al die pijnklachten. Dat is mij zo goed gelukt dat ik naast een sportiever, bewuster en gezondere levensstijl ook weer kon studeren. Ik voelde dat ik mijn ervaring wilde delen en dat gaf de doorslag om de studie boeken weer in te duiken om zo vrouwen te kunnen helpen om ook weer fit te worden.

Ademcoach
Ik volg elk jaar wel een opleiding om mijn kennis te vergroten en mezelf door te ontwikkelen.
Zo ben ik begin 2021 gestart aan de opleiding tot ademcoach.

Ademen… gewoon ademen toch?

Ik weet inmiddels dat goed ademen voor de meeste mensen niet vanzelfsprekend is en dat goed ademen met bepaalde ademoefeningen enorm helend zijn voor zowel lichaam als geest. Het ruimt als het ware oude shit op. Deze oude shit zorgt vaak voor een blokkade. Meestal zijn we niet eens bewust van deze blokkade, maar ervaren we wel veel klachten.

Net zoals voeding helend werkt werkt de adem net zo. Deze 2 gaan hand in hand en versterken elkaar enorm.

Aankomende zomer hoop ik de opleiding met succes af te ronden en ga ik de adem ook inzetten in mijn praktijk. Stay tuned 🙂