Christelijke Ademcoaching en Massage
Brownie zonder oven
Wist jij dat de walnoot behoort tot een stukje echt breinfood? De walnoot bevat veel goede voedingstoffen die onze hersenen nodig hebben. Maar kijk eens goed: de walnoot lijkt zelfs op hersenen. Walnoten bevatten o.a. veel omega 3 vetzuren, magnesium en antioxidanten en dit maakt de noot zo enorm gezond.
Breinfood dus. Ja, want onze hersenen hebben o.a. de omega 3 en de magnesium hard nodig. Zo kan zij haar functies goed uitvoeren. Maar wat dacht je er van dat de walnoot met haar mooie voedingstoffen jou ook ondersteund in je nachtrust, gewicht verliezen en bij het verlagen van je cholesterol.. Maar ga nu niet de hele dag door walnoten eten. Dat is natuurlijk weer niet zo gezond. Stop de walnoot in jouw levensstijl (jouw eigen dieet) en op deze manier eet jij gevarieerd ook je walnoot met al haar mooie eigenschappen.
Elk najaar rapen wij vele noten op onder onze eigen boom vandaan. Deze laat ik de hele winter dan drogen om in het voorjaar weer een nieuwe lading gedroogde noten op voorraad te hebben. Ik heb ze nu verwerkt in een brownie recept. Ooit heb ik een recept gevonden wat hier op leek en deze heb ik zelf een beetje aangepast aan mijn wensen. Voordeel is dat (op het pellen van de walnoot na) het zo klaar is.
Wanneer je dit recept gemaakt hebt heb je een mooi stukje koek, brownie of hoe je het ook wilt noemen met enorm veel voedingswaarde. Het is lekker en ook enorm voedzaam. Dat merk je vooral als je 2 stukjes opgegeten hebt. Deze landt echt in je maag 😉 Hier ga je dus niet snel van aan door eten. En dat is natuurlijk ook de bedoeling van een tussendoortje: voedzaam en vullend.
Maak ook je eigen brownie bommetje vol voedingsstoffen
Nodig
– 180 gr dadels
– 100 gr walnoten (ongebrand en ongezouten)
– 30 gr zonnebloempitten
– 20 gr rozijnen (ongezwaveld)
– 6 el rauwe cacao
– 4 el chiazaad
– 2 el havermelk (Oatly)
– 1 tl vanillepoeder (of merg)
– Snuf zout
Werkwijze
– Pak een kleine, lage vierkante of rechthoekige bakplaat (of een bakje oid)
– Leg daar bakpapier op
– Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en mix alles tot het deeg is geworden
– Druk alles in de vorm
– Zet het voor een uurtje in de vriezer
– Snijd alles in gewenste stukjes en stop het in een afgesloten bakje Deze kan je prima in de vriezer bewaren
Optioneel: strooi en druk er kokosrasp op voor je het in de vriezer zet. Kan eventueel ook door het deeg worden gemengd.
Veel bak plezier en ik zie graag jouw zelfgemaakte brownie in een post/story op FB en IG. Tag dan @bewustbeter