Carrot – cheesecake

Voor mijn powervrouwen in het fit-traject pas ik geregeld recepten aan naar hun eigen wens. Zo ook de vraag om een minder zoette carrot – cheesecake te kunnen maken die daarbij ook nog eens glutenvrij kon zijn. En ze houdt niet van noten oid, maar wel van zaden en pitten. Of ik daar rekening mee wilde houden. Nou dat komt voor de bakker of uhhh voor elkaar.

Dit taartje is dan wel een beetje gevuld met wat kokosbloesemsuiker en honing, maar lang niet zoveel als de gemiddelde taartjes die je zelf kan maken. Laat staan als je de versies uit de winkels bekijkt. Ook heb ik hier extra veel wortel in gedaan. Extra gezond dus 🙂

Ik hoor je al denken \’maar er zit wel vette monchou in\’. Dat klopt. En wees niet bang dat je van vet aankomt. Je komt alleen aan van de verkeerde/ongezonde vetten. En van de gezonde vetten kom je pas aan wanneer je er de hele dag van blijft eten, dag in dag uit. Deze gezonde vetten hebben we dagelijks hard nodig voor onze gezondheid. Juist nu in deze corona tijd. Zonder gezonde vetten kunnen een aantal vitamines en hormonen niet hun werk doen. Ook vit D niet. Dus dan heeft in de zon zitten of het bij slikken totaal geen nut.

Wil jij ook genieten van deze carrot – cheesecake?

Nodig voor het cake beslag
– 250 gr geraspte wortel
– 85 gr roomboter of kokosolie
– 75 gr boekweitmeel
– 45 gr kokosbloesemsuiker
– Handje rozijnen
– 40 gr mix van pompoenpitten/zonnebloempitten of gemengde noten
– 2 eieren
– 1 tl kaneelpoeder
– 1 tl wijnsteenbakpoeder
– Snuf zout en vanillepoeder

Werkwijze voor het cakebeslag
– Mix de boter met de suiker en voeg daarna het kaneel, vanille, zout en het ei erbij
– Mix alles goed door (ook de randen van je mengkom weer even \’schoon\’ schrapen)
– Voeg het meel, bakpoeder er bij en mix nogmaals goed door
– Meng daarna met de lepel de wortels, rozijnen en de noten/zaden/pitten er doorheen
– Schenk alles in een ingevette cakevorm van 26cm

Nodig voor de cheese-laag
– 200 gr monchou
– 20 gr rauwe honing
– 1 ei
– 1 tl vanille
– Klein snufje zout

Werkwijze voor de cheese-laag
– Mix de monchou glad met de honing
– Voeg het ei, vanille en het snufje zout er bij en meng nogmaals goed door
– Schenk dit boven op de beslag laag en bestrooi het met wat zaden en pitten
– Stop het voor 35 minuten in een hete oven van 175 graden

Heb jij een recept wat je graag eet, maar wat voor jou eigenlijk zou moeten worden aangepast?