Christelijke Ademcoaching en Massage
Gekruide sperziebonen met saté
Er zijn van die dagen dat je weinig tijd hebt om in de keuken te staan, maar wel gezond, lekker en makkelijk wilt eten. Daarom heb ik voor jou dit heerlijke gerecht waar zeker iedereen aan tafel van zal genieten.
Kook deze gezonde maaltijd zelf
Nodig voor 4 personen
– Kilo sperziebonen
– Aardappels voor 4 personen of een portie gekookte quinoa (naar behoefte)
– 300 gr rundergehakt
– 3 gekookte eieren in grove stukjes
– 1 grote ui, in blokjes
– 1 grote teen knoflook, fijn gesneden
– 1 haver cuisine 250ml (Oatly)
– 3 el pindakaas
– 1 tl sambal
– Zakje Verstegen nasi kruiden
– Gebakken uitjes van Yakso
Werkwijze
– Kook de aardappels of quinoa, sperziebonen en de eitjes
– Roerbak in een grote hapjes pan met olijfolie de ui en knoflook glazig
– Voeg daarna het gehakt toe en rul lekker door met de Verstegen nasi kruiden (net niet het hele zakje, meer kan altijd na het proeven)
– Voeg de haver cuisine tot 2/3 toe. Meer kan later nog als het te droog is
– Giet de gekookte sperziebonen af en voeg toe aan het gehakt mengsel
– Meng de sambal met de pindakaas en wat haver cuisine en roer dat door het sperziebonen mengsel
– Serveer op een bord met stukjes gekookte ei er over en wat gebakken uitjes
– Serveer verder naar wens de aardappel of quinoa
Lekker met wat kroepoek er naast
Jammer dat ik de ei, uitjes en kroepoek ben vergeten tijdens het foto momentje, maar jij kan deze vast er smakelijk bij serveren. Enjoy!!