Healthy pancake

Ik ben er dol op en maak ze geregeld klaar. Ze zijn namelijk ideaal om te bakken en mee te nemen om op een ander tijdstip op te peuzelen. Bij mij thuis besmeren ze de pancake graag met pindakaas of amandelpasta en dan bestrooien ze deze nog met wat zonnebloem- of pompoenpitten

In de winkel kan je van de wel bekende merken ook de mixen in pakjes kopen. Helaas zitten deze vol met bloem. Bloem is vezelloos, omdat men het vliesje/kafje van de graankorrel heeft gehaald. Bloemproducten zorgen er ook voor dat we minder gauw verzadigd raken en snel weer trek krijgen.

Deze pancake zit vol mooie vetten, vezels en eiwitten. Het is een prachtig volwaardig product die enorm veel voedingstoffen levert. En dat zie je niet terug bij bloemproducten.

Je kan deze pancake zowel als ontbijt, lunch of tussendoortje eten. Geef ze ook gerust mee aan je kids in hun lunchtrommel. Zeker weten dat ze happy zijn als ze deze op school open maken.

Zelf maken?

Nodig
– 2 eieren
– 1 banaan
– 4 grote el amandelmeel (of een mix met boekweitmeel)
– Snuf zout
– Optioneel: kaneel- en/of vanillepoeder

Werkwijze
– Pureer de eieren en de banaan
– Voeg de smaakmakers toe
– Voeg dan de amandelmeel er aan toe en meng alles goed door
– Schep in een hete koekenpan met wat olijfolie een hoopje beslag
– Let op; zet het vuur zacht en laat de bovenkant rustig drogen
– Check geregeld of de onderkant niet verbrand en draai om wanneer de bovenkant enigszins droog is

Laat ze niet verbranden, want ze zijn in no-time klaar

Tip: besmeer het lekker met amandelpasta en strooi er wat zonnebloem- of pompoen pitjes overheen.