Kiwi – citroen kwarktaart

Moederdag staat voor de deur dus ik dacht laat ik nu eens iets bedenken wat de bewuste moeder graag wil eten. De bewuste moeder anno 2020 wil fit, slank en happy zijn dus die aspecten moeten in het recept zitten. Dat is mij gelukt. Ik heb een taartje gemaakt waar elke mama blij van wordt, want dit taartje zit bom vol gezonde en essentiële voedingstoffen. Echt healthy dus! Zo kan ze zonder schuld gevoel genieten van een beste punt. Serveer het als ontbijt, tussendoortje bij de thee of als lunch. Het kan en mag allemaal!

>> Natuurlijk is dit lekkere kwarktaartje ook geschikt voor alle niet-mama\’s. Ook zij verdienen een taartje en aandacht op deze speciale dag. We kunnen er ook gewoon vrouwendag van maken <<

Misschien dacht jij wel dat het meest gekozen fruit op moederdag de aardbei is. Dat klopt, maar omdat het nog net niet de tijd van de aardbei is heb ik ze nog niet gebruikt. De aardbei die je nu kan vinden in de schappen is veelal echt nog niet lekker. Ook kies ik altijd voor biologische aardbeien, omdat regulieren aardbeien echt rijkelijk vol gespoten worden met bestrijdingsmiddelen. Tja, en daar worden wij vrouwen (maar ook de mannen en kinderen) echt niet fit van.

Kiwi – citroen kwarktaart ook maken?

Nodig bodem
– 150 gr havermout
– 75 gr kokosolie
– 2 el kokosolie
– 4 el geraspte kokos
– Snuf zout en kaneel

Werkwijze bodem
– Rooster de havermout in de 2 el kokosolie
– Voeg daarna de 75 gr kokosolie toe met het zout, kaneel en kokos en verwarm het geheel nog even
– Vet een rond bakblik in van 26 cm en beleg de bodem en de rand met bakpapier
– Druk het mengsel in de vorm en zet in de koelkast weg.

Nodig kwarklaag
– 250 ml ongeklopte slagroom
– 300 gr volle kwark
– 20 gr rauwe honing (meer of minder mag, maar proef na het mengen even of het voldoende is. Het mag een fris taartje zijn wat niet overheersend zoet hoeft te smaken)
– Sap van 1 citroen of 8 druppels etherische lemon olie (Doterra)
– 50 ml gemaakte agar agar

Werkwijze kwarklaag
– Klop de slagroom met de honing
– Spatel rustig de kwark er door
– Voeg het citroensap of de lemon olie er bij en meng nog eens door
– Proef of je de smaak lekker vindt
– Maak de plantaardige gelatine met agar agar
– Meng de helft van de agar agar met de kwarklaag en zet nu even de kwarklaag aan de kant
– Schenk de kwark bovenop de bodem als deze is afgekoeld.

Nodig topping
– 3 kiwi\’s
– 1 banaan
– Overige deel van de agar agar van de kwarklaag

Werkwijze topping
– Pureer het fruit
– Meng met de agar agar
– Verdeel voorzichtig deze laag over de kwark. Je kan een spuitzak gebruiken
– Je mag best een beetje per ongeluk mengen met de kwarklaag. Kan best mooi zijn
– Zet de taart voor minimaal 5 uur in de koelkast.

Ga jij deze kwarktaart maken? Ik vind het leuk als je deze dan op IG of FB deelt met een @bewustbeter