Mijn weg naar een gezondere levenswijze..

Mijn weg naar een gezondere levenswijze..

Lang hoefde ik niet na te denken waar ik mijn eerste blog over wilde gaan schrijven. Laat ik van deze gelegenheid eens gebruik maken om in een notendop te beschrijven hoe mijn weg naar een gezondere levenswijze is verlopen, dacht ik. Maar ja hoe beschrijf je al die jaren in een notendop? Noten zijn trouwens erg gezond. Ik moet meteen denken aan een walnoot. Bizar maar waar is dat de noot goed voor onze hersenen is en hij er zelfs ook op lijkt. Oke ik dwaal nu al af. Zo krijg ik die blog nooit in een notendop af..

Jaren geleden bezocht ik een workshop over E-nummers. Deze avond was de start dat ik aan het denken werd gezet en mijn bewustwording werd gecreëerd. Voornamelijk omdat ik voor het eerst hoorde hoe fabrikanten hun producten mooier en beter doen laten lijken, maar het ons lichaam stiekem minder mooi en beter doet maken.
Mijn aller eerste stap naar een gezondere levenswijze was dat ik mijn bak- en braadvet de deur uit heb geschopt en heerlijke roomboter er voor ingeruild heb. De stapjes die ik daarna volgde waren overzichtelijk om zo niet rigoureus aan de slag te hoeven. Dat trok ik niet. De pakjes van Honig werden ook langzaam uitgeroeid. Mijn gezin heeft in die periode wel veel geduld met mij moeten hebben. Nou ja, niet zo zeer met mij, maar met mijn kookkunsten. De eerste tomatensoep was bijvoorbeeld ook echt niet te pruimen. Ik zie nog zo de gezichten voor mij. De blik van “moet dit nou gezond en lekker zijn?” volgde nog wel vaker na nog wat meer mis baksels uit de keuken. Arme man en kinderen. Ik kan je vast verklappen dat het nu prima gaat hoor. Ze zitten weer redelijk tevreden aan tafel.

Door steeds bewuster te koken vulde ik ook langzaam mijn nieuwe voorraadkast aan. Allemaal andere producten dan wat er voor heen stonden. Voordeel is dat je door al deze verschillende producten veel verschillende recepten kan maken i.p.v. de standaard wat ik kocht van de ‘pakjes en zakjes’ lijn.

Onze smaak veranderde ook door de tijd heen. We hebben andere smaken leren te waarderen, maar ook lekker te vinden. Er staan inmiddels gerechten op tafel die ik een aantal jaren geleden echt niet op tafel hoefde te zetten, want dan had iedereen zijn neus er voor opgetrokken.

Ik kan als tip meegeven dat er een aantal basis producten zijn die in geen enkele keuken zouden mogen missen. Bijvoorbeeld een goede basis bouillon waar je soep van kan maken, maar ook toe kan voegen aan het kookwater van de rijst e.d. Een echte smaakmaker dus. Tamari (gefermenteerde soja saus) is ook zo’n fijne smaak maker. Vooral om je rijst gerechten en satésaus mee op smaak te maken. Love it!

Nu ben ik wel erg nieuwsgierig of jij al op de weg zit naar een gezondere levenswijze. Wanneer ontpopte bij jou de bewustwording?

Liefs,
Barbera

5 reacties

  1. Ziet er goed uit! Ga zo door en laat meer mensen bewust eten.
    Als ik in een superwinkel loop, verbaas ik mij over de persoon voor mij wat die uit
    de schappen in haar wagentje legt. Ik zou haar willin waarschuwen. Weet je wat je
    wel er allemaal in gooit en je man en kinderen ook laat eten?
    Een maal zat er 1,5 % zwavel in, zei de analyse. Dat spul op de lucifer zat in mijn
    eten. Ik kreeg er last van mijn maag van.
    Dus en ieder die dit leest. Blijf in de winkel staan en lees rustig de analyse.
    A.J.B,
    Groetjes en succes! Corrie

    • Beste Corrie,

      Bedankt voor de complimenten.
      Jij bent goed bezig door je bewust te maken dmv het goed lezen van de etiketten. Ga zo door!

      Lieve groet,
      Barbera

  2. 61992 221720Hello! Ive been following your blog for a while now and lastly got the courage to go ahead and give you a shout out from Kingwood Texas! Just wanted to mention maintain up the good work! 714932

Reacties zijn gesloten.