Oranje rösti

Ik kon dat jaren geleden echt niet: de voorraad in huis bekijken en dan spontaan bedenken wat voor lekkers ik met die left overs kon gaan maken. En als ik het dan al probeerde was het gedoemd te mislukken. Ik baalde dan enorm en was er van overtuigd dat dit voor mij niet was weg gelegd. Maar hoe deden al die andere dat dan? Als je het internet moest geloven dat toverde al die dames (foodbloggers) zo hun nieuwe smakelijke recepten uit hun mouwen.

Nu ben ik nog steeds geen sterren kokkin, maar kan toch al wel redelijk koken met smaak. Maar het lukt mij nu ook om met left overs iets te maken wat voedzaam en lekker is. Dat komt omdat je eerst alle smaken weer moet leren ontdekken. Wanneer je langzaam meerdere smaken gaat kennen en leren proeven ga je uiteindelijk zelf bedenken welke kruiden je bijvoorbeeld bij welke groente nodig hebt. Nieuwe recepten worden zo geboren.

Onlangs had ik nog 2 wat zachtere zoete aardappels liggen en een wortel. In het hoekje van mijn uien bak lag ook een rode ui met een schimmelplekje. Tja, wat doe je daarmee. Gooi je het weg of gebruik je de goede delen ervan? Voorheen had ik het weg gegooid. Nu snijd ik alle rottigheid weg en verwerk ik de rest wel door het eten.
Met deze zoete aardappel, wortel en ui besloot ik een rösti te gaan maken. Natuurlijk deel ik dit succes receptje graag met jou.

Je kan deze rösti simpel zelf maken voor je lunch of voor bij het avond eten. Wij besmeerde het met zelfgemaakte knoflooksaus en gemengde sla. We vouwde de rösti dubbel en aten hem op als een gevouwen omelet.

Maak 4 grote rösti\’s

Nodig
– 2 kleinere zoete aardappelen
– 1 grote wortel
– 2 uitgeperste knoflook tenen
– 1 rode ui
– 2 goed opgeklopte eieren
– 1 los ei
– Flinke snuf peper en zout
– Flinke snuf saladekruiden

Werkwijze
– Rasp de aardappel en de wortel
– Snijd de ui fijn en pers de tenen knoflook uit
– Meng alles samen met de eieren en de smaakmakers
– Bak ze in een hete koekenpan met wat olijfolie
– Druk ze iets aan als dat nodig is. Zet het vuur niet te hard en laat ze zeker 4 minuten per kant garen
– Optioneel: besmeer ze met wat knoflook saus en garneer met gemengde sla
– Vouw ze dubbel en geniet er van.

Ga jij ze bakken? Deel dan jouw rösti met een @bewustbeter op FB of IG. Dat vind ik leuk 🙂