Roze koeken

Waarschijnlijk lust jij ze net zo graag als ik: roze koeken. Ik herinner mij ze vooral van de middelbare school. Wij hadden de keuze uit een roze koek of een speculaas koek. Uit mijn hoofd was de speculaas koek 30ct en de roze koek 50ct. Oude, goede herinneringen 🙂 Natuurlijk helemaal geen gezonde keuze, maar het was wel lekker.

Nu ik zelf kinderen heb probeer ik de koeken gezonder aan te bieden, maar het oog wil natuurlijk ook wat. Daarom presenteer ik hier mijn versie van een roze koek. Enne, er zit stiekem groente in verwerkt! Niet doorvertellen hoor… 😉

Nodig voor 12 koeken

  • Muffin vorm
  • 200 gr roomboter op kamer temperatuur
  • 125 gr kokosbloesemsuiker
  • 200 gr boekweitmeel (of maak een mix gemengd met amandelmeel)
  • 4 eieren
    Voor het \’glazuur\’
  • 100 gr roomboter op kamertemperatuur
  • 1 grote gepureerde biet
  • Honing naar smaak

Werkwijze

  • Klop de boter samen met het suiker luchtig
  • Meng 1 voor 1 e eieren erbij
  • Spatel voorzichtig het meel er doorheen
  • Verdeel over de muffin vormpjes (ik gebruik siliconen vormpjes die ik in de muffin bakvorm stop)
  • Bak ze in 15-20 minuten gaar in een oven van 175 graden
  • Laat ze volledig afkoelen
  • Mix de boter en de biet apart en daarna nog even samen
  • Voeg de honing erbij en smeer dan de botercrème over de afgekoelde muffins heen
  • Zet ze nog even terug in de koelkast zodat de boter weer iets harder wordt

Ik ben wel benieuwd wat jij van deze roze koek vindt. Heb je de rode biet terug geproefd? Stuur gerust een foto van jouw roze koek of plaats deze op jouw socials met een tag naar @bewustbeter

Zo kan ik meegenieten van jou creatie

Gezonde en lieve groetjes,

Barbera