Whoopies

Afgelopen weekend zat ik een beetje recepten te scrollen op het internet.

Dat doe ik wel vaker om inspiratie op te doen.

Ik kwam uit bij heerlijk uitziende whoopies. Whoopies? Nooit van gehoord. Dat wilde ik dus ook wel eens proberen.

Toen ik het recept bekeek zag ik al snel dat ik er dan wel wat aan moest gaan sleutelen, want de hoeveelheid suikers en het gebruik van bloem stonden mij een beetje tegen.

Genieten kan ook met minder suiker en ook zeker met (pseudo) meel. Dat maakt het tussendoortje ineens een stuk voedzamer.

Ik ben aan de slag gegaan en het resultaat was zeer smaakvol. Het gezin heeft de whoopies voor jou goedgekeurd en daarom deel ik het recept graag met iedereen die ook nieuwsgierig is naar de smaak.

Whoopies

Nodig voor het koekje

  • 2 eieren
  • 75 gr kokosbloesemsuiker (voor de zoetekauw 100 gr)
  • 80 gr boekweitmeel
  • 40 gr speltmeel
  • 50 gr rauwe cacaopoeder
  • 8 gr bakpoeder
  • Flinke snuf zout
  • 100 gr roomboter in blokjes op kamertemperatuur

Werkwijze voor het koekje

  • Verwarm de oven op 180 graden
  • Klop 2 eieren met de suiker 5 minuten op tot het schuimig is
  • Meng apart de droge ingrediënten
  • Voeg de boter bij de eierenmix en mix het geheel helemaal glad
  • Voeg daarna de droge ingrediënten erbij en mix weer geheel glad
  • Doe het mengsel in een spuitzak en spuit op je bakplaat met bakpapier kleine rondjes (whoopies)
  • Druk met een natte vinger de puntjes van de rondjes (whoopies) plat
  • Bak ze 7 – 8 minuten in de oven
  • Laat ze daarna even afkoelen

Nodig voor de vulling

  • 1 bakje haver fraîche (120 gr)
  • 2 – 3 flinke eetlepels amandelpasta
  • Flinke snuf zout

Werkwijze voor de vulling

  • Mix de haver fraîche, amandelpasta en het zout glad
  • Stop het in een spuitzak
  • Spuit op de afgekoelde koekjes wat vulling en plaats er een ander koekje boven op