Worteltjestaart

Ik ben er voorstander van om de dag te starten met groente. Zo krijg je al aan het begin van de dag veel gezonde voedingstoffen binnen. En die heb je overdag hard nodig. Gek eigenlijk dat we massaal enkel aan het einde van de dag maar aan groente denken.

Zelf eet ik groente vaak los bij mijn ontbijt, maar ik verwerk het ook wel eens in een gerecht. Zo ook bij deze worteltjestaart. Ze is niet extreem zoet dus wanneer je nog erg gewend bent aan suiker kan het wezen dat je in het begin iets meer zoetigheid er aan toe moet voegen. Hier thuis zijn onze smaak papillen redelijk \’clean\’. Daar bedoel ik mee dat ze niet gewend zijn aan de enorme zoete en bewerkte smaken uit de supermarkt e.d.
Je smaak papillen moeten wel even weer normaliseren als je niet meer sterk bewerkt en gesuikerd eet. Maar daarna proef je alles zoals het echt smaakt. Veel intenser dan er voor

Zou jij graag alles veel beter en lekkerder willen proeven?

Recept worteltjestaart

  • 500 gr geraspte wortel
  • 175 gr boekweitmeel
  • 100 gr amandelmeel
  • 150 ml gesmolten kokosolie
  • 150 ml havermelk
  • 5 opgeklopte eieren (minuut of 4 kloppen/mixen)
  • 100 gr rozijnen
  • 3 el honing
  • 1 gepureerde banaan
  • 2 tl wijnsteen bakpoeder
  • 3 tl speculaas kruiden
  • 2 tl kaneel
  • Snuf zout en vanille poeder

–》 Meng alles goed door elkaar
–》 Vet een taartvorm in (26cm)
–》 Schenk het beslag hier in
–》 Bak het in 80 minuten gaar in een hete oven van 180 graden (houd na 70 minuten in de gaten of ie gaar is)

Glazuur= optioneel

  • Meng gepureerde, gekookte wortelen met gesmolten kokosolie en wat honing
  • Of kies voor een laagje amandelpasta of pindakaas