Christelijke Ademcoaching en Massage
Wrap van boekweitmeel
Of ik alleen nog maar glutenvrij eet word mij nog wel eens gevraagd. Uhmm nou ja en nee eigenlijk. Ik ben wel meer granenvrij gaan eten, omdat de reguliere granen zo enorm bewerkt zijn en dus veel gluten (eiwitten) bevatten. Deze maken onze buik ziek om het even kort door de bocht uit te leggen. En wanneer onze buik ziek wordt krijgen we ook andere lichamelijke klachten zoals slechte concentratie, vermoeidheid, druk gedrag (adhd), huidproblemen, depressie, problemen met het gewicht en ga zo maar door.
Ik eet dus liever niet de granen van de reguliere teelt. Biologisch eet ik het wel, maar dan nog eet ik over het algemeen niet super veel granen meer. Ik merk dat mijn lichaam het een enorm lekkere snelle koolhydraat (suiker) vindt waar ik de hele dag trek van krijg. Ik blijf dan de neiging houden om te eten. Gevolg is dus dat mijn bloedsuikerspiegel wat onrustiger wordt. Tja, dan vind ik voorkomen beter dan genezen in mijn geval.
Lastig?
Nee, het is niet lastig om granen- of glutenvrij te eten. In het begin kan het even zoeken en uitvogelen zijn, maar als je eenmaal weet wat je allemaal wel kan eten valt het enorm mee. Je maakt dan bijvoorbeeld in een handomdraai even een wrap voor de lunch. Het is echt zo gedaan. Je moet alleen even weten hoe en het ook daadwerkelijk ervaren.
Ik daag je uit om het eens te proberen. Met een paar ingrediënten fiks jij binnen een aantal minuten een mooie mix in je litermaat waar je de wraps mee kan gaan bakken.
Maak je eigen glutenvrije wrap
Nodig
– 250 ml havermelk (Oatly)
-125 gr boekweitmeel
– 2 eieren
– Snuf zout en peper
Optioneel is om 100 gr boekweitmeel te gebruiken en 25 gram amandel proteïne (Mattisson) er aan toe te voegen. Dit maakt de wrap extra voedzaam. En kies liever niet voor gewone melk. Gewone melk irriteert ook onze darm. Daar kom ik binnenkort nog wel op terug.
Werkwijze
– Meng alle ingrediënten samen en klop flink door tot het een glad beslag is
– Doe een lepeltje kokosolie in een koekenpan en laat de pan heet worden
– Wanneer de pan en het vet heet is giet je wat beslag in de pan en laat je het rustig garen
– Wanneer de bovenkant droog is en de onderkant bruin wordt draai je de wrap om en gaar je die kant idem
– Beleg je wrap net zoals ik dan smeer je geitenkaas over je wrap en beleg je het verder met zalm, sla, walnoot, zaden en rode ui.
Veel bak plezier en ik zie graag jouw zelfgemaakte brownie in een post/story op FB en IG. Tag dan @bewustbeter