Zomerse sorbetijs

Soms heb je zin in ijs, wil je van ijs genieten waar geen bonken suikers aan toegevoegd zijn en heb je misschien ook nog eens de pech dat je niks meer in je vriezer hebt zitten. Dat was nu precies wat mij overkwam tijdens deze warme (zeg gerust oververhitte) dagen. Niet juist getimed dus…

Maar ik liet mij niet uit het veld slaan. Ik had of geen ijs kunnen nemen, voor de Cornetto\’s kunnen gaan die ook nog ergens onderin de vriezer lagen of ik nam even 5 minuten van mijn tijd en kon een gezond ijsje maken… Gezond? Ja het kan toch echt. En het is ideaal wanneer je zuivel moet of wilt mijden[/vc_column_text][vc_column_text]Ik ben die heerlijke koele vriezer in gedoken (prima plek met die tropische temperaturen) en vond nog 3 doosjes biologische frambozen. Daarna ben ik de koelkast ingedoken (iets minder koel, maar ook hier had ik prima mijn plek gevonden als het moest) waar ik nog een klein bakje haver fraîche vond met nog een kliekje appelmoes. Prima, meer had ik niet nodig bedacht ik mij. Uit mijn kastjes pakte ik nog mijn fles Cool Bear limonade voor de zekerheid. Je weet maar nooit of het nog van pas zou komen.

Ik heb alles bij elkaar gedaan in mijn keukenmachine en het mixen (met het mes) op standje hoog gezet en voila ik had ijs. Voorzichtig kwamen er koppies om de hoek van mijn keuken kijken. Ze hadden mijn mini gejuich gehoord en vroegen zich af of er iets te eten viel.. \’Wat heb je gemaakt en wat zit er in\’ werd er nadrukkelijk gevraagd. Ze kennen mij: ik probeer nog wel eens wat met bijzondere producten of combinaties en dat valt niet altijd in de smaak. Maar deze keer waren ze weer blij met mama haar probeersel. Dat mag je vaker maken mama!

Zelf sorbetijs maken

Nodig
– 3 doosjes biologische frambozen a 250 gram (Albert-Heijn)
– 1 haver fraîche a 120 gram (Albert-Heijn)
– 6 el biologische appelmoes
– Scheutje Cool Bear limonade (te koop bij sommige supermarkten of reformwinkels

Werkwijze
– Voeg alle ingrediënten samen in de keukenmachine
– Mix alles glad tot sorbetijs
– Soms is af en toe even door roeren met een lepel nodig of om het even 5 minuten te laten
staan zodat de frambozen iets minder bevroren (hard) zijn
– Schep het op als schepijs of stop het is ijs vormpjes

* Je kan het ook nog even voor een uur in de vriezer zetten en het dan op scheppen
* Wacht je langer dan 3 uur? Zet het eerst 15 minuten buiten de vriezer en ga dan pas opscheppen
Vaak is het te hard

Lekker met wat kokosrasp