Christelijke Ademcoaching en Massage
Zuivel- en glutenvrije pannenkoek/wrap
Geregeld maak ik recepten op aanvraag voor mijn powervrouwen in het fit-traject.
Zo ook in de afgelopen week. Het einde van het traject nadert en nu ze zich zoveel energieker voelt heeft ze ook steeds meer puf en zin om in de keuken te staan.
Ze was afgelopen week zoekende naar een recept die ze zowel als pannenkoek en wrap gegeten kan worden, graag niet te droog en al in de basis lekker gekruid.
Daarbij moest het zuivel- en glutenvrij zijn.
Ik ben de keuken ingedoken en heb een heerlijk recept voor haar ontwikkeld. In de basis al zo lekker op smaak dat het zo uit het vuistje al goed te eten is.
Zelf heb ik de wrap ingesmeerd met iets mayonaise en daarbij belegd met een paar stukjes zalm en wat rauwkost.
Wauw, dit was echt heerlijk zeg.
Omdat dit recept zo\’n unieke smaak heeft wil ik het met iedereen delen, dus ook met jou!
Deze wrap kan je ook zelfs als een zoetere pannenkoek eten. Je laat dan de kruiden weg en voegt gepureerde banaan of wat appelmoes er aan toe. Natuurlijk wel met een snuf kaneel erdoor.
Zuivel- en glutenvrije pannenkoek/wrap
Nodig
– 90 gr boekweitmeel
– 150 ml water
– 1 ei
– 1 bakje haver fraîche (120 gr van de AH)
– Flinke snuf peper en zout
– Halve tl van elk: paprikapoeder, knoflookpoeder, saladekruiden
Werkwijze
– Meng alles door elkaar en klop goed door
– Bak er dunne pannenkoeken van
⭒ Ze hebben echt wel even aan beide zijde een wat langere baktijd nodig. Dus neem er even de tijd voor.
⭒ Lekker rustig laten bakken dan zijn ze het lekkerst